Workshops Interviewen (Interviewen met Durf)

zaaltje-merlijn-buitenkant

Cursuslocatie Zaaltje Merlijn, aan het Hasselaersplein in Haarlem

Na tien jaar interviews maken - in het begin met vallen en opstaan - kreeg ik zin om aan anderen over te brengen wat ik in de loop van de tijd in de praktijk heb geleerd. Daarom geef ik sinds 2010 workshops interviewen. Bedoeld voor iedereen die beter wil leren interviewen. Er zijn twee workshops, een gericht op het interviewgesprek, en een op het schrijven. Mijn vaste cursuslocatie is het sfeervolle Zaaltje Merlijn, een voormalig poppentheater in Haarlem (10 minuten lopen vanaf het station). De eerstvolgende workshop is Het Interviewgesprek, die zal plaatsvinden in januari 2018. Heb je interesse, mail me op brigitkooijman@gmail.com, dan hou ik je op de hoogte van de precieze datum.

Februari 2018 volgt dan weer  Interviews Schrijven.

De workshops zijn in principe bedoeld voor journalisten, tekstschrijvers, fotografen en andere mediaprofessionals, maar ik maak ze ook op maat voor organisaties. Zo heb ik de afgelopen tijd workshops interviewen verzorgd voor de faculteit Bouwkunde van de TU Delft, de Algemene Rekenkamer, de redactie van TrosKompas, de Young Reporters van het Herbert Vissers College in Nieuw-Vennep, Reclassering Nederland en taaladviesbureau Loo van Eck. Eigenlijk iedereen die voor zijn werk weleens interviews moet afnemen, kan bij mij terecht voor een - in overleg - op de eigen organisatie toegespitste interviewworkshop.

zaaltje-merlijn-van-binnen

Bij mooi weer kunnen we in de tuin zitten

Bij mooi weer kunnen we in de tuin zitten