Journalistieke Workshops

Cursuslocatie Zaaltje Merlijn aan het Hasselaersplein in Haarlem

Cursuslocatie Zaaltje Merlijn aan het Hasselaersplein in Haarlem

Het begon in 2010 met de workshop Het Interviewgesprek. Niet lang daarna volgde Interviews Schrijven. Het overdragen van mijn kennis en ervaring - opgedaan in de afgelopen twintig jaar als freelance journalist voor dagbladen (de Volkskrant, Haarlems Dagblad, NRC Handelsblad en nrc.next) en andere geschreven media - werd in de loop van de jaren een steeds belangrijker en interessanter onderdeel van mijn journalistieke praktijk. Het dwingt me om te blijven nadenken over de stand van de journalistiek, over wat goed interviewen en goed schrijven is, over hoe je in het huidige landschap als freelancer een plaats verovert - en behoudt - en hoe je daarbij een beetje relaxed blijft. Daarover gaan mijn workshops. Mijn doel daarbij is steeds om collega-journalisten, tekstschrijvers en professionals uit verwante domeinen een stap verder te brengen in hun vaardigheden, en hun werkplezier aan te wakkeren.

Er zijn vier verschillende workshops:

Het Interviewgesprek

Interviews Schrijven

Pitchen bij Redacties van Geschreven Media

Timemanagement voor freelancers in de creatieve sector

Mijn vaste cursuslocatie is het sfeervolle Zaaltje Merlijn, een voormalig poppentheater in Haarlem (10 minuten lopen vanaf het station). De eerstvolgende workshop is  Het Interviewgesprek, die zal plaatsvinden op dinsdag 23 januari 2018. Wil je nadere informatie of wil je je aanmelden, mail me op brigitkooijman@gmail.com. Bellen kan ook, op 06-54617802.

Op 8 en 22 februari volgt Pitchen bij Redacties van Geschreven Media.

In maart is er weer Interviews Schrijven (datum volgt). Zie verder de agenda voor 2018.

De workshops zijn in principe bedoeld voor journalisten, tekstschrijvers, fotografen en andere mediaprofessionals, maar ik maak ze ook op maat voor organisaties. Zo heb ik de afgelopen tijd workshops interviewen verzorgd voor de faculteit Bouwkunde van de TU Delft, de Algemene Rekenkamer, de redactie van TrosKompas, de Young Reporters van het Herbert Vissers College in Nieuw-Vennep, Reclassering Nederland en taaladviesbureau Loo van Eck. Eigenlijk iedereen die voor zijn werk weleens interviews moet afnemen, kan bij mij terecht voor een - in overleg - op de eigen organisatie toegespitste interviewworkshop.

zaaltje-merlijn-van-binnen

Bij mooi weer kunnen we in de tuin zitten

Bij mooi weer kunnen we in de tuin zitten