Over mij

bb1Oorspronkelijk ben ik (Vreeswijk, 1965) opgeleid als vertaler. In 1990 afgestudeerd aan het Instituut voor Vertaalwetenschap van de Universiteit van Amsterdam.

Geleidelijk aan heb ik het vertalen verruild voor de journalistiek. Mijn eerste reportages schreef ik eind jaren negentig voor de Volkskrant. Later volgden interviews, en - samen met mijn echtgenoot Harrie van der Meulen - verschillende interactieve taalrubrieken voor Dag In Dag Uit. Van 2002 tot 2006 deed ik bij Haarlems Dagblad veel ervaring op in het journalistieke handwerk. Journalistiek gaat mijn interesse vooral uit naar cultuur, onderwijs, de multiculturele samenleving en andere maatschappelijke thema’s. Ook politiek en bestuur hebben mijn belangstelling.

Mijn meest geliefde genre is het interview; ik schreef er intussen honderden - met bekende en onbekende Nederlanders. De laatste jaren verschenen mijn interviews vooral in NRC Handelsblad en nrc.next. Ik geef geregeld workshops interviewen, aan collega-journalisten, tekstschrijvers, maar ook voor organisaties en bedrijven
Sinds twee jaar werk ik aan een non-fictieboek over de bijzondere liefdesgeschiedenis tussen een jonge actrice en een Duits-joodse intellectueel tijdens de Tweede Wereldoorlog. Pinkie komt in 2017 uit bij uitgeverij Balans.